Direngsekeun: alfabét python ka binér

Masalah utama anu aya hubunganana sareng ngarobih alfabét Python kana binér nyaéta alfabét diwangun ku karakter, sanés angka. Binér nyaéta sistem numerik, ku kituna unggal karakter kudu dirobah jadi nilai numerik saluyu saméméh bisa digambarkeun dina binér. Ieu peryogi algoritma konvérsi anu tiasa pajeulit sareng nyéépkeun waktos. Salaku tambahan, saprak standar ASCII napelkeun nilai anu béda pikeun karakter anu béda, algoritma konvérsi ogé kedah tumut kana karakter atanapi simbol khusus anu tiasa muncul dina alfabét.

def alphabet_to_binary(letter):
    binary = bin(ord(letter))[2:]
    return binary.zfill(8)
    
print(alphabet_to_binary('A')) # Output: 01000001

1. garis ieu ngahartikeun fungsi disebut alphabet_to_binary nu nyokot dina hiji parameter, hurup.
2. Garis ieu nyiptakeun variabel disebut binér sarta nangtukeun eta nilai ngagambarkeun binér nilai ordinal hurup diliwatan kana fungsi, kalawan 2 keur sliced ​​​​off ti mimiti eta.
3. Ieu garis mulih binér kalawan 8 digit ku ngagunakeun zfill ().
4. Ieu garis prints kaluar 01000001 nu ngagambarkeun binér tina 'A'.

Naon téks polos

Text plain mangrupikeun format file anu dianggo pikeun nyimpen data téks polos. Éta mangrupikeun format file anu umum dianggo pikeun nyerat sareng maca dokumén téks. file polos téks biasana disimpen ku extension .txt tur bisa dibuka ku sagala pangropéa téksu atawa processor Kecap. File polos téks biasa ogé dianggo pikeun nyimpen kode sumber pikeun basa pamrograman sapertos Python, C++, sareng Java. Payil polos téks basajan pikeun nyieun sareng ngédit, janten pilihan populér pikeun nyimpen data dina seueur aplikasi.

Naon format binér

Format binér dina Python mangrupikeun cara nyimpen data dina file atanapi médium panyimpenan sanés anu ngan ukur nganggo dua nilai anu mungkin, biasana 0 sareng 1. Format binér dianggo pikeun nyimpen data sapertos gambar, audio, vidéo, sareng jinis média sanés. . Format binér ogé dianggo pikeun nyimpen kode program sareng file anu tiasa dieksekusi. Format binér langkung éfisién tibatan format dumasar téks sabab nyéépkeun rohangan anu sakedik dina disk sareng tiasa dibaca langkung gancang ku komputer.

Kumaha carana ngarobah string kana binér

Python boga fungsi diwangun-di disebut bin () nu bisa dipaké pikeun ngarobah hiji integer kana ngagambarkeun binér na. Pikeun ngarobah string kana binér, Anjeun mimitina kudu ngarobah unggal karakter dina string kana kode ASCII na. Teras, anjeun tiasa nganggo fungsi bin () dina unggal kode ieu pikeun kéngingkeun perwakilan binér unggal karakter.

Salaku conto, upami anjeun gaduh senar "Halo", anjeun tiasa nganggo fungsi ord () pikeun kéngingkeun kode ASCII pikeun tiap karakter:

h=72
e = 101
anjeunna = 108
anjeunna = 108
o = 111
Teras, anjeun tiasa nganggo fungsi bin () dina unggal kode ieu:

bin (72) = 0b1001000
bin (101) = 0b1100101
bin (108) = 0b1101100
bin (108) = 0b1101100
bin (111) = 0b1101111

Répréséntasi binér anu dihasilkeun tina "Halo" nyaéta: 0b1001000 1100101 1101100 1101100 1101111

tulisan keywords:

Leave a Comment