Direngsekeun: Hak cipta taun tampilan

Masalah utama nampilkeun taun hak cipta dina média digital nyaéta hésé pikeun nangtukeun taun mana anu katutupan ku hak cipta. Ieu tiasa janten masalah nalika nyobian nangtukeun naha sapotong média khusus masih ditangtayungan ku hak cipta.

var d = new Date();
var n = d.getFullYear();
document.getElementById("year").innerHTML = n;

Kode ieu nyiptakeun obyék tanggal anyar, teras nampi sataun pinuh tina obyék tanggal éta sareng nyimpen dina variabel n. Tungtungna, éta mendakan unsur id = "taun" sareng ngarobih innerHTML na kana nilai n.

neangan

Dina JavaScript, anjeun tiasa nganggo fungsi search () pikeun milarian string dina téks atanapi string panyangga. Fungsi search () nyandak dua argumen: téks pikeun milarian sareng senar pikeun milarian.

Fungsi pilarian () mulih hiji obyék kalawan dua sipat: téks kapanggih jeung posisi téks kapanggih dina téks atanapi string panyangga. Harta téks kapanggih ngandung string loyog, sedengkeun sipat posisi ngabejaan Anjeun dimana dina téks atanapi string panyangga string loyog ieu kapanggih.

Ieu conto anu ngagunakeun fungsi search () pikeun milarian sadaya instansi "ucing" dina file téks:

var file = "./myfile.txt"; // muka file pikeun maca eusi var = file.search ("ucing"); // meunang hiji obyék ngandung // foundText jeung posisi console.log (eusi); // prints "Teu aya hasilna."

métode

Aya loba métode dina JavaScript. Sababaraha metodeu anu paling umum dibéréndélkeun di handap.

Métode Katerangan ngageter () Mintonkeun pesen dina layar. meungkeut () Meungkeut hiji fungsi pikeun acara nu tangtu. nelepon () nelepon hiji fungsi. jelas () Ngabersihan layar. console.log () Prints informasi ka konsol nu. document.getElementById(id) Retrieves unsur ku atribut id na. kaluar () Ends palaksanaan naskah sarta balik deui ka jandela utama browser urang. forEach () Ngulang blok kode pikeun tiap item dina Asép Sunandar Sunarya atawa kumpulan. lamun (kaayaan) Evaluates kaayaan sarta, lamun leres, executes kode nu dikandung dina blok; disebutkeun, eta executes blok sejen kode. keydown (acara) Micu hiji kajadian nalika kenop dipencet handap dina kibor. lastModified Date Returns atawa nangtukeun tanggal jeung waktu di mana dokumén ieu panungtungan dirobah (dina milidetik). length Ngabalikeun panjang hiji obyék (dina bait). Math.floor(angka) Rounds angka handap ka nilai integer pangcaketna. Matematika . ceil(angka) Rounds angka nepi ka nilai integer pangcaketna. Tanggal anyar () Nyiptakeun objék Tanggal énggal nganggo tanggal sareng waktos ayeuna salaku parameterna (dina milidetik). Clone obyék () Nyiptakeun sareng ngabalikeun salinan hiji obj obyék. prototipe Ngidinan Anjeun pikeun ngakses sipat jeung métode ranté prototipe hiji obyék (ie, objék nu diturunkeun tina objék ieu). pushStackTrace (stackTrace) Nambahkeun informasi renik tumpukan ka pesen kasalahan dipintonkeun ku konsol. setTimeout (waktu, [callback]) Nyetél seep pikeun palaksanaan kode sanggeus jumlah dibikeun milliseconds elapses; lamun callback disadiakeun, eta bakal dieksekusi sanggeus timeout béakna setInterval (waktu, [callback]) Nyetél interval pikeun palaksanaan kode sanggeus jumlah dibikeun milliseconds elapses; lamun callback disadiakeun, eta bakal dieksekusi unggal interval waktu kadaluwarsa

tulisan keywords:

Leave a Comment